Page 1 of 1

Trip Summary - Incorrect Values

Posted: Sat Jun 20, 2020 4:51 pm
by DArtagnon
I've noticed on the trip summary page during power off has incorrect values, the Vavg and Vmax are entirely wrong. Any thoughts on how to correct? The speedometer function works...

20200616_124423.jpg
20200616_124423.jpg (668.85 KiB) Viewed 67 times


Matthew

PS - Oddly the MPG value is correct... but I don't have a fuel flow sensor! So I'm not even sure how it is calculating that.... but I've not paid close attention to see if it is always right.

Re: Trip Summary - Incorrect Values

Posted: Sun Jun 21, 2020 9:01 pm
by ArT
Trip is calculated from 2 fuels. Have you updated utcomp last time? (-256 vmax is after update). Please restart trip statistics and let me know how it looks like after some trip.

Re: Trip Summary - Incorrect Values

Posted: Sun Jun 21, 2020 9:38 pm
by DArtagnon
ArT wrote:Trip is calculated from 2 fuels. Have you updated utcomp last time? (-256 vmax is after update). Please restart trip statistics and let me know how it looks like after some trip.


I don't understand "trip is calculated from 2 fuels".. what does that mean.
I am running 3.7
I'll have to figure out how to reset the trip statistics. Is that some button presses or do I have to use the program?

Re: Trip Summary - Incorrect Values

Posted: Mon Jun 22, 2020 11:04 am
by ArT
Long press SW3 to reset trip.
Trip is calculated from 2 fuel signals connected to pins A10 and A11 (second is optional).

Re: Trip Summary - Incorrect Values

Posted: Wed Jun 24, 2020 3:04 am
by DArtagnon
Thanks Art! That fixed it.