Rozważam zakup UKP pro w celu umieszczenia go w starych pickupie, z silnikiem na gaźniku. Brak komputera pokładowego i jakiejkolwiek elektroniki więc nie będę korzystał z czujników prędkości, obrotów, spalania itd.
Zależy mi na temperaturze płynu chłodniczego, oleju, ciśnieniu oleju, ładowaniu, AFR, temperaturze skrzyni biegów i ew temperaturze zewnętrznej, wewnętrznej itd. Reszta funkcji jest właściwie nieważna, potrzebuję podłączyć wiele czujników i mieć to w jednym miejscu zamiast umieszczać 6 czy 7 zegarów na desce w zabytkowym samochodzie.
Przejrzałem forum i przeczytałem instrukcję montażu. Z tego co wyczytałem, czujniki temperatury cieczy/oleju mogę podłączyć tylko 2 - do wejść AdcVcc - czy dobrze rozumiem? Czy jest możliwość podłączenia większej liczby takich dwuprzewodowych czujników NTC? Czy mogę je jakoś podłączyć pod wejścia AdcX? Lub... czy są jakieś inne czujniki posiadające własne zasilanie które spełnią tę rolę? Rozumiem że te cyfrowe czujniki DS18B20 nadają się raczej to temperatury powietrza niż cieczy?
Z góry dziękuję za podpowiedź.