Witam po dłuższej przerwie, bo w tym wątku mija dokładnie trzy miesiące od ostatniego wpisu
Sprawa z zawieszaniem jest chyba jeszcze ciut bardziej pokręcona albo wszystko ma wspólne źródło. Do rzeczy:
Inspekcja ustawiona to po przekręceniu zapłonu i natychmiastowym wciśnięciu przycisku już się nie zawiesza. Jeszcze w lutym chyba ustawiłem rezerwę LPG na 30 km i po dopracowaniu stałej LPG gaz kończy się w zbiorniku +/- 10km od wskazania 0 przez UKP. Dla mnie wystarczające. Teraz sytuacja taka: Odpalam, przełącza się na gaz, komunikat że rezerwa i np 25km do tankowania, wraca do domyślnego ekranu. Jadę na stację, tankuję, płacę i wsiadam do auta. Zwyczajnie jak zwykle odpalam silnik, powitanie UKP i klikam SW1 żeby przejść do zbiorników, w tym momencie włącza się LPG i wyskakuje komunikat o rezerwie. W czasie tegoż komunikatu wciskany jest SW1 żeby dotrzeć do zbiorników i jest zonk
Z widoczną dużą częstotliwością mruga tylko trójkąt z wykrzyknikiem po lewej i na tym koniec. Nie pamiętam jak kolejne czujniki mam podłączone, ale z poziomu apki z jakimś tam opóźnieniem mogę zmienić stan zbiornika, po ruszeniu liczy normalnie spalanie, pokazuje temp płynu, ale oleju już nie - pokazuje temp z momentu połączenia z UKP tak mi się wydaje. Z ciśnieniem to samo. Całkowicie wyłączam zapłon, włączam, pokazuje się powitanie i po tym zostaje mrugający trójkąt z wykrzyknikiem. O tyle irytujące, że ta rezerwa po coś jest i niech sobie działa, a wyjeżdżam ostatnio gaz prawie za każdym razem do rezerwy i człowiek zapomina się i łapie na to zawieszanie. Przecież nie będę sobie przyklejać karteczki żeby nic nie klikać przez minutę lub dwie od odpalenia
Ostatnie dwa tygodnie z 5 razy tak się udało i rozłączam akumulator, bo UKP jest wręcz zabunkrowany pod deską
Co zmienia w UKP podłączenie obu zasilań po zapłonie? W ten sposób łatwiej go "odwiesić" bo nie trzeba nic odłączać, tylko nie wiem czy będzie pamiętać wszystkie statystyki.
Jakieś dodatkowe bajery do obecnej wersji UKP-PRO chyba ciężko wymyślić, ale z tymi komunikatami/klikaniem/zawieszaniem pasowałoby coś zrobić. Czy tylko ja jestem taki wybredny i mam takie szczęście
???