Nie widzi UKP
-
ArT
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 171 times
Re: Nie widzi UKP
Tak powinno być podłączone, ale jak jest wydajny port na płycie głównej komputera to może zadziałać bez podłączonego zasilania 12V - ale nie w każdym przypadku dlatego ważne aby stałe zasilanie +12V było podłączone do modułu. I kwestia dotyczy tylko UKP-3/UKP-PRO które posiada wbudowane podtrzymanie na superkondensatorach (w UKP 2.5 i starszych faktycznie wystarczyło samo USB).
Witam wszystkich forumowiczów i użytkowników UKP.
Odgrzeję trochę kotleta. Mam identyczny problem. Sterowniki na PC zainstalowane poprawnie. Po podłączeniu wyświetlacza widnieje komunikat "połączenie USB". Niestety i przy podłączeniu do zasilania i na samym USB aplikacja UKP na PC nie łączy się z modułem.
Zastanawiam się czy to może wina po stronie komputera (niekompatybilna płyta główna czy coś sprzętowego)
Moduł zainstalowany w samochodzie wydaje się działać poprawnie.
Jeżeli komuś udało się znaleźć rozwiązanie to proszę o podpowiedź.
Odgrzeję trochę kotleta. Mam identyczny problem. Sterowniki na PC zainstalowane poprawnie. Po podłączeniu wyświetlacza widnieje komunikat "połączenie USB". Niestety i przy podłączeniu do zasilania i na samym USB aplikacja UKP na PC nie łączy się z modułem.
Zastanawiam się czy to może wina po stronie komputera (niekompatybilna płyta główna czy coś sprzętowego)
Moduł zainstalowany w samochodzie wydaje się działać poprawnie.
Jeżeli komuś udało się znaleźć rozwiązanie to proszę o podpowiedź.
-
ArT
Pobrałeś soft od UKP-3 a wydaje mi się że posiadasz UKP-2 lub UKP-2.5 (to są dwa różne urządzenia w kwestii USB).
Pobierz na początek soft UKP 2.5.10 i daj znać czy się łączy.
Pobierz na początek soft UKP 2.5.10 i daj znać czy się łączy.
Trafiony!
Dzięki za błyskawiczną pomoc.
Dzięki za błyskawiczną pomoc.
- Attachments
-
- prt3.png (332.08 KiB) Viewed 10015 times
-
ArT
Super
2.5.7 masz do pobrania tutaj: http://www.reveltronics.com/downloads/s ... /archiwum/
ale możesz sobie też zaktualizować do 2.5.10
2.5.7 masz do pobrania tutaj: http://www.reveltronics.com/downloads/s ... /archiwum/
ale możesz sobie też zaktualizować do 2.5.10