Witam,
Mam zamontowany czujnik temperatury oleju rezystancyjny NTC ( ukp ver 2) Problem polega na tym, iż czasami temperatura "skacze" przykładowo:raz pokazuje 80 stopni a zaraz spada do 70, następnie znów do 80. Czym może to być spowodowane ?
Czujnik temp oleju
-
chudypiotr
- Been thanked: 1 time
Re: Czujnik temp oleju
Sorka za jakość ale nagrałem coś takiego https://youtu.be/feZ4c6M8h5Q
Co do odczytu napieć muszę podpiąć komputer i nagrać filmik ?
Co do odczytu napieć muszę podpiąć komputer i nagrać filmik ?
-
ArT
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 171 times
Czujnik fabryczny czy dokładany? Na który pin podłączony w UKP?
Nagraj odczyty napięć z programu (zakładka odczyty), tak aby było widać odczyt napięcia z czujnika, odczyt napięcia w instalacji i temperaturę z czujnika.
Nagraj odczyty napięć z programu (zakładka odczyty), tak aby było widać odczyt napięcia z czujnika, odczyt napięcia w instalacji i temperaturę z czujnika.
-
chudypiotr
- Been thanked: 1 time
Czujnik dokładany, wpięty w pin 1 oraz 20. Film z napięciem nagram jak wrócę z wakacji.
Dołączę się do wątku.
Będąc w posiadaniu innego czujnika temp gdzie należy wprowadzić dane z aproksymacji aby wyświetlały się realne wartości temp ?
edit: znalazłem w innym poście, że należy najpierw dodać czujnik w zakładce konfiguracja
Będąc w posiadaniu innego czujnika temp gdzie należy wprowadzić dane z aproksymacji aby wyświetlały się realne wartości temp ?
edit: znalazłem w innym poście, że należy najpierw dodać czujnik w zakładce konfiguracja