Witam,
dziś chciałem zaktualizować UKP do wersji 2.5.10, wcześniej posiadałem 2.5.5.
Niestety podczas instalacji wyskoczył błąd o braku pliku libush0.sys i w chwili obecnej wyświetlacz nie reaguje.
starałem sie pokierować wyszarzonymi podpowiedziami w aplikacji ale nic nie pomogło. :/
jakieś podpowiedzi?
Mitsubishi
Galant VIII
09.2000
benzyna+lpg
Problem z aktualizacją UKP
-
ArT
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 171 times
Re: Problem z aktualizacją UKP
Jeżeli nie dokończyłeś aktualizacji, to UKP pozostał dalej w trybie aktualizacji (DFU). Wystarczy mu zrobić hard-reset, tj. na chwilę odłączyć zasilanie 12V, podłączyć ponownie i wystartuje z powrotem w trybie UKP (pamiętaj aby mieć odłączone USB w tym czasie - z niego też idzie zasilanie 5V)
Co do błędu - wygląda na problem z biblioteką libusb. Opisz dokładniej w jakich okolicznościach ten błąd wystąpił (w którym miejscu) i jaki system operacyjny posiadasz.
PS. nie było wersji 2.5.5
Co do błędu - wygląda na problem z biblioteką libusb. Opisz dokładniej w jakich okolicznościach ten błąd wystąpił (w którym miejscu) i jaki system operacyjny posiadasz.
PS. nie było wersji 2.5.5
W katalogu C:\Program Files\REVELTRONICS\UKP\docs powinien być plik ukp_aktualizacja_instrukcja.pdf. Po podłączeniu ukp do komputera (przed rozpoczęciem aktualizacji) musisz ręcznie dodać ten brakujący sterownik inaczej aktualizacja się nie uda przez brak połączenia. Sposób jak to zrobić jest dokładnie opisane w wyżej wymienionej instrukcji.
Panowie dziękuje za oświecenie, człowiek już nie myśli po pracy. Jutro Sprawdzę i pochwalę się czy pomogło
aczkolwiek wierzę że wasze wskazówki rozwiążą mój problem, dziękuję za szybkie odpowiedzi 
Problem po aktualizacji do 2.5.10
Witam,
Opiszę sytuacje jakie pojawiają się po aktualizacji.
1) Przed i po aktualizacją po ściągnięciu klemy z akumulatora następowało resetowanie wskazań zegarka i daty do 00:00 2013-01-01.
Teraz resetuje się nie wiadomo z jakiego powodu już tylko po załączeniu zapłonu bez przekręcania rozrusznikiem, ale kasuje się do 00:00 2015-01-01 - co jest inne niz w przypadku odłączenia zasilania.
2) Dodatkowo czasem licznik się nie uruchamia tak jakby poszedł spać i chciał się wybudzić. Wtedy też nie nalicza kilometrów bo po ściągnięciu klemy resetuje się do 00:00 2013-01-01, ale liczniki pozostawia takie jak były przed ostatnim wyłączeniem.
3) Po podłączeniu do komputera nie zaimportowały się ustawienia parametrów dla poszczególnych biegów.
Pozdrawiam
Mirek
Opiszę sytuacje jakie pojawiają się po aktualizacji.
1) Przed i po aktualizacją po ściągnięciu klemy z akumulatora następowało resetowanie wskazań zegarka i daty do 00:00 2013-01-01.
Teraz resetuje się nie wiadomo z jakiego powodu już tylko po załączeniu zapłonu bez przekręcania rozrusznikiem, ale kasuje się do 00:00 2015-01-01 - co jest inne niz w przypadku odłączenia zasilania.
2) Dodatkowo czasem licznik się nie uruchamia tak jakby poszedł spać i chciał się wybudzić. Wtedy też nie nalicza kilometrów bo po ściągnięciu klemy resetuje się do 00:00 2013-01-01, ale liczniki pozostawia takie jak były przed ostatnim wyłączeniem.
3) Po podłączeniu do komputera nie zaimportowały się ustawienia parametrów dla poszczególnych biegów.
Pozdrawiam
Mirek
-
ArT
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 171 times
Re: Problem po aktualizacji do 2.5.10
Prawdopodobnie nie przywróciłeś ustawień fabrycznych po aktualizacji. Sprawdź jaki masz ustawiony tryb uśpienia - pewnie masz wybraną trzecią opcje w której zegar jest wyłączony. Pozostałe objawy też mogą mieć miejsce jak się nie przywróci fabrycznych ustawień.
Witam,
dzięki za pomoc!! Faktycznie po zmianie trybu uśpienia zegarek przestał się kasować:))
Pozdrawiam
Mirek
dzięki za pomoc!! Faktycznie po zmianie trybu uśpienia zegarek przestał się kasować:))
Pozdrawiam
Mirek
Re: Monowtrysk Bingo-M i sygnał spalania do komputera na LPG
yhm czemu po aktualizacji z 3.1 do 3.2 spalanie średnie przy wprowadzonych ustawieniach ręcznie z jak były na 3.1 nie działa? Spalanie chwilowe ok ale obliczenia średniego podnosi się o ok 0.1l/100km w ciągu jednego dnia. resetowałem i przywracałem ale spalanie średnie nie wraca do zerowego tylko wczytuje ciągle ostatnią wartość i nie chce wskoczyć od razu na poprawną czyli ok 11L
Re: Monowtrysk Bingo-M i sygnał spalania do komputera na LPG
Resetowałem UKP i przywracałem ustawienia fabryczne. Wszystko musiałem wprowadzić na nowo a spalanie średnie od razu wczytało się ostatnie.