Dwa kolejne bledy:
1. Tak jak widac na zrzucie ekranu z telefonu w poprzednim poscie - temperatura zewnetrzna sie nie odswieza, obok ikony widac tylko jednostke, gdy w tym samym polu zmieni sie wskaznik na temp. wewnetrzna to pojawi sie wartosc temp. wewn. i po ponownym przestawieniu na temp. zewnetrzna wartosc poprzednia bedzie zamrozona ale ikona zmieni sie na temp. zewn. (ten blad zglosilem tez przez aplikacje by sprawdzic jak dziala mechanizm zglaszania bledow)
2. Pewnie to ustawienie telefonu dla gaszenia ekranu, ale aplikacja powinna miec blokade gaszenia ekranu omijajaca ustawienia systemu podobnie jak aplikacje nawigacji.
Pytanie: opcja debugowania w jaki sposob dziala? nagrywa sesje z jazdy i tworzy loga?
UKP Android dla UKP-3 i UKP-PRO
-
ArT
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 171 times
Re: UKP Android (progres)
Dzięki bardzo za podzielenie się wrażeniami, zgłoszenie błędów i wskazówki!
Pod wyborem wskaźnika w planie na przyszłość są opcje: wartość liczbowa (czyli to jest teraz obecnie) oraz różne warianty graficzne wskazań, wykresy itd.
Debugowanie było głównie do transmisji USB/Bluetooth. W zależności od kompilacji wyświetla tam różne dodatkowe informacje. W wersji udostępnionej wyświetla tylko informacje o podłączeniu/odłączeniu urządzenia i ewentualnych błędach (gdyby nie chciał się połączyć przez USB).
Obecnie żadne bluetooth nie zadziała. Opcja BT została w aplikacji i łączy się tylko z jednym z naszych prototypów (w planach jest przejściówka USB HID -> BT, ale jeszcze nie wiadomo czy coś z tego będzie)
Co do wskazówek dot. wyglądu - myślimy już nad jak to lepiej rozwiązać. Na razie prace zwolniły bo musimy nadrobić zaległości na innych płaszczyznach, ale pewnie w przyszłym tygodniu wyjdzie wersja przynajmniej z krytycznymi poprawkami.
Ogólnie trochę osób już zainstalowało apke, aczkolwiek mało się dzieli wrażeniami. Tylko kilka bug reportów na mailu... chyba że faktycznie jest tak mało błędów, ale nie wydaje mi się
w końcu to pierwsza wersja aplikacji pisanej od zera.
Pod wyborem wskaźnika w planie na przyszłość są opcje: wartość liczbowa (czyli to jest teraz obecnie) oraz różne warianty graficzne wskazań, wykresy itd.
Debugowanie było głównie do transmisji USB/Bluetooth. W zależności od kompilacji wyświetla tam różne dodatkowe informacje. W wersji udostępnionej wyświetla tylko informacje o podłączeniu/odłączeniu urządzenia i ewentualnych błędach (gdyby nie chciał się połączyć przez USB).
Obecnie żadne bluetooth nie zadziała. Opcja BT została w aplikacji i łączy się tylko z jednym z naszych prototypów (w planach jest przejściówka USB HID -> BT, ale jeszcze nie wiadomo czy coś z tego będzie)
Co do wskazówek dot. wyglądu - myślimy już nad jak to lepiej rozwiązać. Na razie prace zwolniły bo musimy nadrobić zaległości na innych płaszczyznach, ale pewnie w przyszłym tygodniu wyjdzie wersja przynajmniej z krytycznymi poprawkami.
Ogólnie trochę osób już zainstalowało apke, aczkolwiek mało się dzieli wrażeniami. Tylko kilka bug reportów na mailu... chyba że faktycznie jest tak mało błędów, ale nie wydaje mi się
-
pitersik74
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Ja dopiero dziś wgrywałem, mam chyba zły kabelek OTG.Bo się nie połączyłem.ArT wrote:Ogólnie trochę osób już zainstalowało apke, aczkolwiek mało się dzieli wrażeniami
Więc jak tylko się uporam z połączeniem to zacznę testować. Na razie bawiłem się na "sucho" to jedynie obrót ekranu jest do poprawy (poziomo jest 6 pól a pionowo 3 puste) i jak już pisano nie powinna się wygaszać.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
ArT
Tak się dzieje obecnie jeżeli po obrocie ekranu nie mieszczą się wszystkie pola na szerokość. Jak zmniejszysz czcionki i ikony to się zmieszczą.
Jeżeli chodzi o kabel to jednak polecam zakup gotowej przejściówki - coś tego typu: szukać pod hasłem "micro usb otg adapter"
Jeżeli chodzi o kabel to jednak polecam zakup gotowej przejściówki - coś tego typu: szukać pod hasłem "micro usb otg adapter"
-
ArT
- temperatura zewn. poprawiona
- zapobieganie przed wygaszaniem ekranu zrobione
- okienko zmiany wyglądu poprawione
Nowa wersja będzie udostępniona jakoś w przyszłym tygodniu.
Jak coś jeszcze zauważycie to proszę pisać.
- zapobieganie przed wygaszaniem ekranu zrobione
- okienko zmiany wyglądu poprawione
Nowa wersja będzie udostępniona jakoś w przyszłym tygodniu.
Jak coś jeszcze zauważycie to proszę pisać.
-
ArT
Nowa wersja (v0.1.1) jest już do pobrania (link w pierwszym poście).
Zmiany:
Zmiany:
- poprawiono wskazania temp. zewn
- dodano zapobieganie usypianiu ekranu
- dodano wyświetlanie min/max po kliknięciu w daną wartość
- dodano możliwość generowania losowych (demonstracyjnych) danych kiedy UKP jest odłączony
- zintegrowano alerty z UKP
testowalem poprawiona wersje i nie mam sie do czego przyczepic
czekam na dalszy rozwoj tj. mozliowsc konfiguracji UKP przez androida i przypominam o malym gadzecie automatycznego ustawiania godziny i daty zaraz po spieciu 2 urzadzen 
-
pitersik74
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times

Zauważyłem że poziom paliwa nie mieści się w całości na ekranie
Jest to do poprawienia? Poziom paliwa LPG to 19,85
Pozdrawiam
Piotr
Piotr