Czy jest jakaś opcja pominięcia tego ekranu, żeby się nie wyświetlał? Kabel USB pozostaje podłączony do radia i wystarczy tylko wyłączyć zapłon do uśpienia radia i po ponownym włączeniu zapłonu i apki od nowa wyskakuje to powiadomienie. Sprawdzałem na telefonie i w tym wypadku nie wyłączałem go, ale odłączałem i podłączałem kabelek i tak samo za każdym razem wyskakuje to powiadomienie. Nie ważne czy zaznaczę fajeczkę czy też nie. Apka 0.1.1.
Kiedy można spodziewać się kolejnych aktualizacji apki?
Obawiam sie ze to juz wina samego androida, ja mam zrootowany telefon i pomijam fakt ze nie reaguje na wybor i zapamietanie wyboru, ale potwierdzam, byloby wygodniej nie klikac za kazdym razem.
Proponowalbym tez przechodzenie w tryb pelnoekranowy po 2sek od ostatniego klikniecia, rozciagniecie ekranu na 100% i wygaszenie gornego paska stanu.
Jakie radyjko? Na wszystkich co testowałem osobiście to komunikat wyskakuje tylko raz, a potem już pamięta ustawienia.
Czy ktoś ma podobny problem?
Co do trybu pełnoekranowego to też aplikacja od razu wyświetla się w trybie pełnoekranowym - jeżeli jest inaczej to nakładka na android wymusza wyłączenie tego trybu. Też proszę o informacje jaki sprzęt i system - będziemy dochodzić.
Radio co prawda z Chin, ale wygląda, że z nim wszystko jest w porządku, bo na telefonie wyskakuje to samo. Być może jest coś z Androidem 7.x, bo Radio ma 7.1.2 a telefon Motorola Moto G5 z 7.0.
Link do radia ( podsyłałem kiedyś w zapytaniu ) http://s.aliexpress.com/YNRBnMBj?fromSns
Do tego apka czasami się wiesza, przestaje odświeżać i znów akcja z odpinaniem i podłączaniem kabelka przychodzi z pomocą. Wtedy wyskakuje zapytanie, po jego kliknięciu wszystko znów działa.
Wygląda jakby radio usypiało USB i trzeba je reinicjalizować (w takim przypadku powinno też działać po wyłączeniu/włączeniu zapłonu). Mamy już jeden podobny taki przypadek że zrywa komunikacje USB - też z chińskim radiem. Badamy sprawę. Co do androida 7 - sprawdzimy to, tylko muszę się zaopatrzyć w przejściówkę USB-C bo nie mam żadnego urządzenia z androidem 7 na micro usb
To nie wiem jeszcze jak jest z innymi radiami, ale moje ma owszem USB-C na przednim panelu, ale dodatkowo z tyłu na kablach mam pociągnięte do schowka dwa pełnowymiarowe USB, gdzie do jednego podłączony jest pendrive a do drugiego UKP bezpośrednio kablem z drukarki bez przejściówek. Zamiana miejscami chyba nic nie da bo na telefonie dzieje się to samo.
Coś rusza dalej z aplikacją czy umiera ? Ogólnie fajnie by było zobaczyć funkcję korekty stałej drogi i wtrysku tak jak ma to miejsce w aplikacji na komputerze, z automatycznym zapisywaniem nowych wartości do UKP