Podgrzewacz płynu chłodniczego z UKP-PRO w Punto 2
-
ArT
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 171 times
Re: Podgrzewacz płynu chłodniczego z UKP-PRO w Punto 2
Jak będzie za duży skok poboru prądu to UKP się wyłączy/zresetuje, ale na linii 5V wewnątrz są superkondensatory o pojemności 0.5F i wydajności ok 2A więc naładowanie 680uF nie powinno stanowić żadnego problemu, ewentualnie zaobserwujesz minimalny spadek napięcia w trakcie przełączania ale wątpię.
Jakiś czas temu zamontowałem wspomniany wcześniej kondensator. Faktycznie, nie zrobiło to wrażenia na UKP. Wszystko działa tak samo dobrze jak przed jego montażem.
Niestety w trakcie zimy okazało się, że termostat w aucie zaczyna powoli tracić swoje parametry
, został więc wymieniony na nowy.
Powoli kończę prace nad modułem który będzie załączał pozostałe świece żarowe z opóźnieniem 5 sekundowym. Z powodu wymiany termostatu jego testy ruszą najwcześniej w połowie tej zimy
Niestety w trakcie zimy okazało się, że termostat w aucie zaczyna powoli tracić swoje parametry
Powoli kończę prace nad modułem który będzie załączał pozostałe świece żarowe z opóźnieniem 5 sekundowym. Z powodu wymiany termostatu jego testy ruszą najwcześniej w połowie tej zimy
-
caro86wlkp
Ja zamontowałem sobie ogrzewanie postojowe analogowe sterowane w ten sam sposób przez UKP, mój silnik fabrycznie posiada podgrzewacz płynu. W upalne dni zanim wyjechałem z osiedla miałem już 90*C