Problem z aktualizacją UKP-PRO

Pytania techniczne oraz porady dotyczące kompatybilności i funkcjonalności UKP.
Hipo
Posts: 19
Joined: Wed Feb 22, 2017 9:07 pm
Has thanked: 1 time

Problem z aktualizacją UKP-PRO

Postby Hipo » Thu Apr 04, 2019 7:17 pm

Witam.

Dawno nie zaglądałem, przez ten czas widzę że pojawiła się wreszcie obsługa stacji z androidem. Zadowolony z tego faktu przystąpiłem ochoczo do aktualizacji żeby móc skorzystac z tego dobrodziejstwa. Niestety napotkałem na problem w postaci nie możliwości wykonania aktualizacji. Mam wersje softu 3.4 firmware też 3.4 a hardware ver 3Pro.

Próbowałem po kolei wszystkich wersji aż do ostatniej i żadna nie pozwala na wykonanie aktualizacji, wypluwają tylko komunikat o niezgodności aplikacji z wersją fw. Natomiast wersja 3.4 twierdzi uparcie że jest aktualna i nie ma żadnych nowych aktualizacji. Jak to ugryźć ?

ArT
Posts: 789
Joined: Wed Mar 25, 2015 8:54 am
Location: Warsaw, Poland
Has thanked: 14 times
Been thanked: 74 times

Re: Problem z aktualizacją UKP-PRO

Postby ArT » Fri Apr 05, 2019 10:46 am

Musi się zaktualizować, każdy się aktualizuje :-)
Na pewno robisz krok po kroku z instrukcją?
Zresetowałeś pamięć modułu przed przejściem w tryb aktualizacji?

Hipo
Posts: 19
Joined: Wed Feb 22, 2017 9:07 pm
Has thanked: 1 time

Re: Problem z aktualizacją UKP-PRO

Postby Hipo » Fri Apr 05, 2019 11:29 am

Na początku wywalał się tryb dfu, brak plików libusb i tego drugiego. Dorzuciłem to na piechote w foldery sytemu, teraz z kolei zaczęła wysypywać się konsola, pyta czy chce aktualizować, naciskam dowolny klawisz i się zamyka.


Ale problem rozwiązałem inaczej, wziąłem po prostu innego laptopa i poszło. Widać na starym kupa smiecia już musi być i coś się gryzie.

Najbardziej boli i że muszę 6 czujników konfigurować od zera :) ale przeżyje skoro będzie teraz gadać z ekranem 8" 8-)

ArT
Posts: 789
Joined: Wed Mar 25, 2015 8:54 am
Location: Warsaw, Poland
Has thanked: 14 times
Been thanked: 74 times

Re: Problem z aktualizacją UKP-PRO

Postby ArT » Fri Apr 05, 2019 11:58 am

Możesz zainstalować v3.4 w innym folderze, wczytać kopie i ustawień i przepisać na piechotę co się da ;) Juz nie pamiętam od v3.4 trochę zmian jednak było i ustawienia nie są kompatybilne, trzeba ręcznie przepisywać

Hipo
Posts: 19
Joined: Wed Feb 22, 2017 9:07 pm
Has thanked: 1 time

Re: Problem z aktualizacją UKP-PRO

Postby Hipo » Fri Apr 05, 2019 6:06 pm

Przyda się ta podpowiedź, bo zaginęły mi gdzieś ustawienia mapsensora to muszę skorzystać z zapisanych ustawień.


Return to “Wsparcie Techniczne”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest