Witam serdecznie jeśli to nie odpowiedni dział przepraszam i prosze o przeniesienie
Pytanie czy ktoś znalazł cyfrowy czujnik temperatury który bez problemu dziala i mozna go zamontować w podstawie Filtra oleju bez żadnych przeróbek
Czujnik cyfrowy temperatury 1/8 npt
Re: Czujnik cyfrowy temperatury 1/8 npt
Nie ma czegoś takiego niestety a przynajmniej ja nigdy nie znalazłem. Ja to robię tak że kupuje najtańszy analogowy czujnik 1/8NPT od czegokolwiek (wody/oleju - bez znaczenia - co tańsze). Biorę dremelek, wydłubuje środek co gołej obudowy. Wsadzam czujnik cyfrowy już polutowany ze złączem superseal ohw-3 i to zalewam klejem. Jak zaschnie to masz gotowy czujnik cyfrowy do wkręcenia w naleśnika pod filtrem.borasmax wrote:Witam serdecznie jeśli to nie odpowiedni dział przepraszam i prosze o przeniesienie
Pytanie czy ktoś znalazł cyfrowy czujnik temperatury który bez problemu dziala i mozna go zamontować w podstawie Filtra oleju bez żadnych przeróbek
zrobiłem tak niestety czujnik po zalaniu przestał działać oczywiście użyłem termokurczliwych do zabezpieczenia
Tak jak Arta napisał - termoprzewodzący.Xrafalx wrote:Że wtrące, jakim klejem to zalewasz?
hmm, dziwne. Ja zrobiłem takich czujników z 4 i wszystkie działają.borasmax wrote:zrobiłem tak niestety czujnik po zalaniu przestał działać oczywiście użyłem termokurczliwych do zabezpieczenia