UKP Pro a sygnał CAN
UKP Pro a sygnał CAN
Wrzuciłem do starego Jeepa nowoczesny silnik. Chciałbym mieć teraz dostęp do wskazań czujników ciśnienia oleju, temperatury cieczy, ciśnienia doładowania itp. Wszystkie te dane można by zaczytać z ecu. Pytanie czy UKP-Pro ma możliwość odczytania tych danych po podłączeniu po CAN'ie czy trzeba się wpinać w każdy czujnik osobno?
-
ArT
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 171 times
Re: UKP Pro a sygnał CAN
Trzeba się wpinać w każdy czujnik osobno, nie ma obsługi CAN'a.
Moduł z obsługą CAN będzie, prototyp już działa, ale do finalnego projektu jeszcze długie miesiące. Będzie bez wyświetlacza - tylko aplikacja android i na bluetooth. Kompatybilny wyświetlacz (też na CAN) się pojawi ale w późniejszym okresie. Jeżeli chcesz mogę Cię wpisać na listę chętnych na pierwszy rzut jak już taki moduł się pojawi (jeszcze przed oficjalną sprzedażą).
Moduł z obsługą CAN będzie, prototyp już działa, ale do finalnego projektu jeszcze długie miesiące. Będzie bez wyświetlacza - tylko aplikacja android i na bluetooth. Kompatybilny wyświetlacz (też na CAN) się pojawi ale w późniejszym okresie. Jeżeli chcesz mogę Cię wpisać na listę chętnych na pierwszy rzut jak już taki moduł się pojawi (jeszcze przed oficjalną sprzedażą).
Re: UKP Pro a sygnał CAN
nie wiem jak Qbek ale ja chęty na testyArT wrote:Trzeba się wpinać w każdy czujnik osobno, nie ma obsługi CAN'a.