UKP do samochodu z bezpośrednim wtryskiem paliwa + LPG

Pytania techniczne oraz porady dotyczące kompatybilności i funkcjonalności UKP.
Grzes

Re: UKP do samochodu z bezpośrednim wtryskiem paliwa + LPG

Postby Grzes » Thu Sep 21, 2017 1:47 pm

kris4cars wrote:Co do prędkości to magia can-u polega na tym że powinno działać jak podłączysz can conventer. A ostatecznie Stagowi do poprawnego działania nie jest wymagane podpięcie obd2. W przypadku k-line lub kkl faktycznie blokada.

Dziś autko odstawiłem do gazownika. Palił mi się check, błąd czujnika ciśnienia w listwie wtryskowej. Podobno to błąd zawsze występujący po założeniu staga. Stag ma go samodzielnie kasować po każdym wystąpieniu czego nie robi. Usłyszałem tylko, że będzie aktualizacja oprogramowania. Nie wnikam w szczegóły.

Jak odbiorę autko i wszystko będzie działać to w weekend wymontuje z fiesty ten konwerter i spróbuje tu założyć. Zobaczymy.
Wiem jedno, przy włączonej instalacji lpg mam problemy z komunikacją używając elm327. Niby się da ale trwa to wieczność.
Nie znam dokładnie protokołu can'a ale mam tylko nadzieje, że konwerter nie musi pytać o sygnał prędkości/dystansu a tylko nasłuchuje ramek latających między abs a licznikami. Wtedy to zadziała.

Grzes

Postby Grzes » Fri Oct 13, 2017 11:48 am

Hej, to jeszcze potrwa. Nie ruszam niczego póki stag nie upora się z instalacją. Auto poraz kolejny jest u gazownika, stag wymienił sterownik i mają osobiście dziś zabrać się za regulacje.

Grzes

Postby Grzes » Fri Nov 03, 2017 11:09 am

Wybaczcie, o temacie nie zapomniałem ale to nadal trwa. W zeszłym tygodniu auto pojechało do białegostoku (ac stag), nadal jestem bez niego.
Zaraz będą dwa tygodnie bez auta, do tego poprzednie regulacje co już przekracza sumarycznie okres 3 tygodni bez samochodu.
Dziś się dowiedziałem że pewnie w poniedziałek je dostane. Kogoś tam za chwile udusze :)

kris4cars
Been thanked: 2 times

Postby kris4cars » Tue Nov 21, 2017 9:35 pm

pierwszy raz słyszę żeby stag miał takie problemy :D
jak widać nie wszystko im wychodzi ;)

Grzes

Postby Grzes » Fri Nov 24, 2017 8:33 am

To nie do końca ich wina choć fakt ktoś zawalił a ja miałem szczęście w nieszczęściu. Okazuje się, że oni w ogóle nie mieli zabierać się za gazowanie tego silnika. To jest ecoboost 2.0 203KM ale nie z kodem TNCD. Na początku instalator tego nie zauważył. Kto dalej tego nie zauważył nie wiem bo wielokrotnie stag przsyłał nowy soft a dopiero jak technik przyjechał to zwrócił na to uwagę.
Oni teraz po prostu starają się zagazować nie wspierany do tej pory silnik. Z dwojga złego... inni producenci też tego nie wspierają.
Auto już mam choć to nie koniec zabawy. Jeszcze nie pracuje jak powinien.

W przyszłym tygodniu sprawdzę czy ten konwerter can będzie działał.

Return to “Wsparcie Techniczne”