UKP-PRO 3.5.1 nie działa ekran DigOutUser [solved]

Pytania techniczne oraz porady dotyczące kompatybilności i funkcjonalności UKP.
przemko
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

UKP-PRO 3.5.1 nie działa ekran DigOutUser [solved]

Postby przemko » Sun Jan 14, 2018 2:31 pm

Dzisiaj zainstalowałem sobie podgrzewacz płynu chłodniczego do Punto. Niestety nie udało mi się go przetestować bo są problemy z aktywacją ekranu/obsługi DigOutUser w UKP-PRO 3.5.1.

W aplikacji PC UKP ustawiłem wyświetlanie ekranu od DigOutUser. Po restarcie UKP kiedy mam przejść na ekran DigOutUser słyszę piknięcie jak przy przechodzeniu ekranu ale nic się nie dzieje (nadal jest wyświetlany ten sam ekran). Po następnym naciśnięciu przechodzę już do następnego ekranu który jest po ekranie DigOutUser.

Jeśli skonfiguruję sam ekran DigOutUser to nic się nie wyświetla (ekran jest czarny), ale przyciski działają (bo słyszę piknięcie przy naciskaniu przycisku do przechodzenia między ekranami). Tak samo się dzieje po wyczyszczeniu pamięci urządzenia (Ctr + Alt + Shift + R).

Pytanie czy komuś innemu działa DigOutUser w 3.5.1? Co jeszcze mogę spróbować zrobić aby uruchomić tą funkcjonalność?

ArT
Has thanked: 56 times
Been thanked: 166 times

Re: UKP-PRO 3.5.1 nie działa ekran DigOutUser

Postby ArT » Sun Jan 14, 2018 5:47 pm

Jutro to sprawdzę i dam znać. Pewnie jakiś bug (poprawimy). Spróbuj aktywować wszystkie pozostałe ekrany i zobacz czy wtedy się nie pojawi.

przemko

Postby przemko » Sun Jan 14, 2018 6:51 pm

Niestety włączenie wszystkich ekranów nie poprawiło sytuacji. Nadal po dojściu do ekranu nr 13 (użytkownika 4) naciśnięcie przycisku do zmiany ekranu powoduje, że słychać tylko pip i UKP nadal zostaje na ekranie nr 13. Ponowne naciśnięcie przycisku powoduje przejście do ekranu nr 1 (Temperatury).

W aplikacji UKP PC, w zakładce Zaawansowane -> DigOutUser w rozwijalnym menu dla pola "sygnał wejściowy" dostępne są wszystkie wejścia z UKP. Czy tak ma być biorąc pod uwagę, że DigOutUser może działać jedynie z kilkoma wybranymi?

Jeśli okaże się, że ten problem występuje tylko w mojej konfiguracji to w jaki sposób można wymusić ponowne wgranie firmware 3.5.1?

ArT
Has thanked: 56 times
Been thanked: 166 times

Postby ArT » Mon Jan 15, 2018 11:16 am

Przetestowałem właśnie i wszystko działa jak należy.
Jako sygnał wejściowy są tylko te wartości, które powinny być (temperatury, prędkość, ciśnienie boost).

Na pewno masz 3.5.1 i soft 3.5?

Możesz wgrać 3.6 i on Ci przeflashuje sterownik viewtopic.php?f=9&t=323, ale wtedy musisz używać już softu 3.6.

Upewnij się też że w ustawieniach we/wy dla DigOutUser masz ustawione sterowanie 5V.
Jeżeli wszystko wygląda w porządku, a dalej nie działa to udostępnij swój plik ustawień.

przemko

Postby przemko » Tue Jan 16, 2018 10:17 pm

ArT wrote:Upewnij się też że w ustawieniach we/wy dla DigOutUser masz ustawione sterowanie 5V.

Heh :roll: wygląda na to że tego dnia miałem atak pomroczności jasnej :roll:. Wszystko gra, brakowało ustawienia sterowania 5V dla DigOutUser. :oops: Przepraszam za zamieszanie.

Dzięki za wprowadzenie mnie na właściwe tory 8-). Ustawiłem odpowiednio i ruszyło :lol:

Return to “Wsparcie Techniczne”