Ja teraz testuję czujnik WPGH hallotron z pełnym wskazaniem. Do tego użyłem zliczanie 10 pomiarów do 1/10sek i jeden średni wynik się wyświetla. Wszystko zrobiłem na arduino i jakoś działa. Wiadomo, że nie są to dane bardzo dokładne ale auto które stoi w miejscu wskazuje dobrze.
Fakt, że jeżeli ktoś korzysta w UKP i ma LPG sekwencyjne to może polegać na wyliczeniu komputera. Dla mnie i instalacji LPG 2gen samo spalanie wacha się o 15%. Ale wolę mieć wskazanie zawyżone i korzystam z dystansu który jeszcze przejadę na LPG.
Nie wiem z jakiego języka korzysta UKP i w czym to piszecie ale pewnie można by to samo zrobić tutaj. Dużo ludzi korzysta z kontrolek LED gdzie jest skala po 20% czyli 5 diodek. I skoro fabryczny czujnik to liczy każdy musi się liczyć z niedokładnością LPG.
Moja propozycja to rozdzielenie oprogramowania UKP dla BP, BP + LPG i jak trzeba to ON. Wtedy można zabawić dla użytkowników z LPG ze wskazaniem stanu gazu.
Czy jest możliwe dostać zdjęcie UKP w środku? Ciekawi mnie z czego korzystacie tam czy tego firma nie zdradzi? Bo póki mam gwarancję wolę nie otwierać